A Bokorka Vendégház története

2020-ban nagyot fordult az életünk: egy gyors döntéssel és családi összefogással háztulajdonosok lettünk Noszvajon. Már régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy létrehozzunk egy vendégházat és akkor egyszer csak OTT VOLT Ő!

Házigazdának lenni számomra nem munka és teher, hanem sikerélmény és feltöltődés. Nem a nehézséget látom benne, hanem az örömöt, hogy vendéglátó lehetek. Mikor vendégünk van, minden pocikámmal azt szeretném, hogy a nálunk pihenő család összes tagja valóban jól érezze magát a Bokorkában.

Hobbim a selyemvirág-csokrok és díszek készítése, amelynek nyomait házikónkban is felfedezheted.

>> Nézd meg képeinket a házról! <<

Miért éppen Noszvaj, miért éppen Bokorka?

Férjem gyakran emlegetett egy síkfőkúti nyaralást, mint gyermekkora egyik legszebb nyarát.

Hogy milyen szép a táj, a domboldal, a fák, a hegy, az egész vidék. Hogy milyen jól érezte magát és mekkora örömöt jelent számára csupán az emlék felidézése is. Aztán Noszvajra sodort bennünket az élet és egy kedves családi meghívás, aminek kapcsán immáron felnőtt fejjel, közösen szerettünk bele a településbe és a környezetébe. Nem volt kérdés, hogy ha ingatlanvásárlásra adjuk a fejünket, hol veszünk házat.

A Bokorka „eladó” táblája pedig megszólított, és nem engedett bennünket. Természetesen akkor még nem volt neve a háznak, de én már beleálmodtam a leendő szálláshelyet, és a domboldalon a gyönyörű, dús, akkor még nem metszett bokrokra tekintve ez a név ugrott be. Azóta számos visszajelzést kaptam, hogy mennyire találó, egyszerű, könnyen megjegyezhető és gyerekek számára is szerethető nevet sikerült kitalálnom.

A házat egy idős házaspártól vettük, akik maguknak építették a legnagyobb gondossággal és odafigyeléssel. Egy ápolt, gondozott, szeretett házikót vettünk át, amit mi is ugyanezzel a szeretettel újítottunk meg és adunk ki vendégeinknek. A felújítás során barátok és családtagok áldozták idejüket, hétvégéiket a Bokorkára, így állíthatom, hogy egy igazi összefogás végeredménye a jelenlegi állapot. Minden ecsetvonás, minden egyes szög beverése és bútor beszerelése történettel bír, mert magunk csináltuk.

Tele vagyunk tervekkel, ötletekkel, hogy miként tudjuk a továbbiakban fejleszteni a házat és a kertet!

Időtöltések

Járjátok végig a Meseutakat a faluban!

Tanösvény Síkfőkúton, nyolc forrás érintésével

De la Motte kastély látogatása

Vendégeink mondták a Bokorkáról

Szállás.hu értékelés:

|
|